Minulla oli kunnia päästä mukaan Tuija Välipakan kutsumana Suomi on runo -blogiin, jonka tämän viikon runona julkaistiin tekstini ”Merkittävimmät puistot alueittain”.

Kirjoitin runon ensimmäisen version monitaiteiseen Saivo-esitykseen, joka sai ensi-iltansa Kiasma-teatterissa keväällä 2014. Runo oli keskeinen Saivon loppukohtauksessa, jossa lavasteet romahtelivat näyttämölle esiintyjien kiskoessa niitä naruista kumoon. Lopussa näyttämön keskellä roikkui vain peililevyyn kiinnitetty yksinäinen nauhuri, joka keinuen toisti nauhalta puistojen luetteloa. Edes Helsingin Sanomien kriitikko ei ymmärtänyt. Sittemmin runoa on esitetty Jätepato100-ryhmän runomusiikin säestyksellä. Odotan vilpittömästi kuulevani runon juhlavuonna “Tämän runon haluaisin kuulla” -ohjelmassa.”

Blogi ja runo löytyvät täältä: http://suomionruno.wixsite.com/suomionruno/single-post/2017/03/27/JUHA-RAUTIO

Suosittelen seuraamaan blogia, paljon hienoja runoilijoita mukana ja lisää tulee joka viikko.

– Juha

Advertisements