Runon editointikurssi 23.5.-6.6. klo 17.30-20.00 (zoomissa)

Opetan touko-kesäkuussa pitkästä aikaa runon editointiin keskittyvän lyhytkurssin. Minulta voi kysyä myös yksityistä editointiapua omaan käsikirjoitukseen tai vaikka yksityisopetusta runojen kirjoittamiseen. Yhteystiedot löydät täältä!

Editoimisen lähtökohta on havaitseminen ja tarkka lukeminen. Jokainen kirjoittaja hyötyy lukemisen ja editoimisen tekniikoista. Editoimisen voi nähdä myös kirjoitusprosessin yhdeksi vaiheeksi. Runo on tuskin koskaan kertakirjoittamalla valmis, vaan vaatii työstämistä. Runon editointi -kurssilla tutustutaan runouden keinoihin editoinnin näkökulmasta.

Kurssilla pohditaan, mitä tarkoittaa uudelleen kirjoittaminen ja tekstien editointi. Milloin runo on valmis ja millaisia prosesseja valmiin runon taustalla voi olla?

Kurssilla käydään läpi myös erilaisia runon keinoja sekä runousesteettikkoja. Tärkeä paino on tiedostaa kirjoittajan oman estetiikan ja toimittajan/editoijan estetiikan erot ja yhtäläisyydet. Mitkä ovat editorin vastuut ja vapaudet? Kurssi tarjoaa uusia näkökulmia ja konkreettisia työkaluja paitsi runon kirjoittajille myös kustannustoimittajille.

Vetäjänä runoilija Juha Rautio.

Kurssi toteutetaan etäyhteydellä (Zoom). Päivämäärät: 23.5., 30.5. ja 6.6. klo 17.30-20.00. 12 oppituntia. Hinta: 70€ jäsenille, muut 80€. Lisätiedot ja kysymykset: kurssit@nihilinterit.fi

KSL tukee kurssin toteuttamista.

Jätä kommentti