Sunnuntain rajat Savonia-palkintoehdokkaana

Eilen julkistettiin Savonia-palkintoehdokkaat. Novellikokoelmani Sunnuntain rajat oli yksi ehdokkaista. Raati oli rohkeasti nostanut ilahduttavan kattauksen erilaisia kirjallisuudenlajeja. On upeaa että meillä on kirjallisuuspalkintoja, joissa ehdokkaiksi voi nousta myös marginaaliin ajetuilla kirjallisuudenlajeilla kuten novelleilla tai runoilla. Tästä sopii jo itsessään iloita!

Kiitän lämpimästi palkintoehdokkuudesta ja onnea kaikkille ehdokkaille! Onnittelut ansaitsee myös kustantajani Enostone, joka tekee ennakkoluulottoman monipuolista kustannustyötä vähälevikkisiä kirjallisuudenlajeja karsastamatta. Pidetään kirjallisuutemme rikkaana ja monipuolisena!

Kirjaa voi tilata täältä hintaan 26 euroa (sis. postikulut). Haastattelupyynnöt täältä, arvostelukappaleet täältä.

Raati luonnehtii teosta näin:
”Runoilijana ja muusikkona tunnetun Raution esikoisnovellikokoelma avaa hykerryttäviä näkymiä 2000-luvun Suomessa sivullisiksi tuntevien ihmisten elämään. Taitavasti rakennetut ja rajatut novellit ovat uusi ovi koomiseen ahdistukseen. Raution kieli mukautuu sujuvasti kunkin novellin teemaan ja luo voimakkaasti tunnelmaa.”

Savonia-palkinnon voittaja julkistetaan 9.12.2020. Muut palkintoehdokkaat:

Heikkinen, Antti: Einari

Hotakainen, Kari: Tarina

Hänninen, Anne: Sepelkyyhkyt

Rautiainen, Petra: Tuhkaan piirretty maa

Rautio, Juha: Sunnuntain rajat 

Tossavainen, Jouni: Taistelevat metsot  

Yksi kommentti artikkeliin ”Sunnuntain rajat Savonia-palkintoehdokkaana

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s