Minulla on ollut ilo ja kunnia toimia Lahden Runomaratonin taiteellisena johtajana nyt toista vuotta. Tapahtumaviikkomme alkaa jo tänään ja huipentuu viikonloppuna. Koko ohjelma löytyy täältä.

Koronavuonna olemme saaneet tottua jo sellaiseen luksukseen kuin runotapahtumien livelähetykset. Kesän avasi Annikin Runofestareden stream, elokuussa oli Runokuussa monta upeaa lähetystä, varmasti muitakin on ollut, mutta en itse ollut heinäkuussa internetissä. Syyskuun runolähetykset avaa Lahden Runomaratonin perjantain ohjemisto suorana Kalevi Ahon salista. Tervetuloa katsomaan streamia youtube-kanavallemme. Myös paikan päälle kannattaa mahdollisuuksien mukaan saapua. Olemme kiitollisia mikäli jaatte tietoa, se hyvä puoli näissä streamlähetyksissä on että voimme nyt saavuttaa maanlaajuisesti runoudesta ja kirjallisuudesta kiinnostuneet. Eläköön runous!

OHJELMA: Perjantaina Runomaraton esittää Kalevi Aho -salissa perinteisten runoilijavieraiden lisäksi myös erilaisia monitaiteisia yhdistelmiä. Sirkus Supiaisen Meditation Machinessa visuaalinen sirkus yhdistyy runouteen. Mikko Innasen Maakuntauudistus puolestaan seikkailee runouden, maakuntalaulujen ja freejazzin kolmiyhteydessä. Uusista kokoelmistaan runoja lukevat Anna-Elina Isoaro, Silja Järventausta, Miia Toivio, Muhaned Durubi sekä Lauri Hei.

Illan juontaa lahtelainen runoilija Lealiisa Kivikari.

18:00 Alkusanat

18:15 Lauri Hei

18:35 Anna Elina Isoaro

18:50 Muhaned Durubi (käännökset lukee Kalle Niinikangas)

19:30 Rauli Katajavuori: Meditation Machine (sirkussupiainen)20:10 Silja Järventausta

20:30 Miia Toivio

21:10 Mikko Innanen Maakuntauudistus

22:00 Loppuu

Myös lauantain Tuli&Savu-klubi streamataan klo 20.00. Puistolavan ohjelmisto sen sijaan on koettava ainoastaan paikan päältä.