Tämän vuoden esiintymiset alkavat olla takanapäin. Joulukuulle ei ole sovittu mitään, mikä on toisaalta ihan ok, voin keskittyä kirjoittamiseen. Runoilijantyöni on kurottanut kansien välistä alusta asti esittävään taiteisiin, erilaisiin keikkoihin ja yhteistyötuotantoihin eri alojen taiteilijoiden kanssa.

Aloitin urani esiintyvänä taiteilijana 1990-luvulla savonlinnalaisissa bändeissä. Ensimmäisen varsinaisen runokeikkani tein 2005 Porissa Jari Laasasen järjestämässä Runoklubi Lokakuussa. Sen jälkeen on runous heitellyt minua ympäri maata ja esityksiä, keikkoja ja jopa pienimuotoisia kiertueita on ollut mitä ihmeellisimmissä paikoissa.

Olen 2010-luvulla tehnyt pitkälti yli 200 runoesiintymistä, joista osa on lukukeikkoja ja hyvin suuri osa erilaisia monitaiteellisia virityksiä. Paikkakuntia, joissa olen esiintynyt lienee reilut 40, en ole hetkeen pitänyt kirjaa. Eläköön periferia ja taiteen marginalisoituminen!

 

Kuva Veera Kolehmainen
Kuva Veera Kolehmainen