Lahden runomaraton alkaa tänään ja jatkuu koko viikonlopun

Hyvä lukija, hyvä runouden ystävä,

Lahden Runomaratonin vuoden 2022 laveana teemana on KAKSI. Kuten aikaisempinakin vuosina on kutsutuilla taiteilijoilla ja runoilijoilla ollut vapaus tulkita tai olla tulkitsematta teemaa. Kaksi vaihtoehtoa, joko ja tai.

Jälleen kerran Runomaratonilla on mahdollista kuulla ja kokea runoutta mitä erilaisimmissa muodoissaan eikä kahta samanlaista esitystä ole. Niin kuin ei ole kahta samanlaista runoilijaa, runoutta, saati runoa. Jokaisella runoilijalla on oma runoutensa, runouskäsityksensä ja tietenkin meidän vastaanottimissamme se on vielä jotain muuta.

Neljäkymmentä vuotta sitten Lahti sai oman runofestivaalinsa. Juhlavuonna katse kääntyy helposti taaksepäin, ja toki syytä on menneitä vuosiakin muistella, mutta ennen kaikkea haluan muistuttaa katsomaan eteenpäin. Juhlitaan kunnolla neljääkymmentä vuotta, mutta ei pelkästään neljääkymmentä mennyttä vaan neljääkymmentä seuraavaa vuotta ja etukäteen! Mennyt ja tuleva kohdatkoot tässä ja nyt.

Tahdon toivottaa Lahden Runomaratonille vielä lukuisia juhlavuosia unohtamatta vähintään yhtä tärkeitä arkivuosia välissä. Eläköön runous ja uudistetaan perinteitä jatkossakin!

Tapahtuman taiteellinen johtaja Juha Rautio

P.S. Ensi vuodesta eteenpäin Runomaratonia johtaa runoilija Essi Leppänen, joka on toiminut tämän vuoden festivaalin tuottajana.

Festivaalin ohjelman löytää täältä ja perjantain ja lauantain pääohjelmaa pääsee katsomaan myös suorana stream-lähetyksenä Runomaratonin youtube-kanavalta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s