Runotrilogian keskimmäinen teos, Häkki, ilmestyi helmikuussa 2011.

Lue näyterunot

Rautio kertomassa Häkistä Radio Moreenin haastattelussa keväällä 2011

TEOKSESTA KIRJOITETTUA

”Olen matkinut kaikkia lintuja asetti jatko-odotusten riman korkealle. Tänä keväänä ilmestynyt toinen kokoelma Häkki onnistuu sen ylittämään. (…) Runoilija Juha Rautio on vahvasti omaääninen nyky-yhteiskunnan peilaaja, jonka toinen kokoelma jättää pysyvän jäljen sydämeen. Hänen runonsa herättävät lukijassa voimattoman hämmennyksen: miten olemme ihmislajina tällaisiksi päätyneet?”

– Lumooja 4/2011

”Häkin rytmikkäät ja tyylikkäät runot kulkevat yhtä omaehtoisesti kuin esikoisessa, mutta aiempaa määrätietoisemmin. Raution teksteissä on sivullisen ääntä ja vimmaa, olemisen huimausta (…) Raution runoissa on kiistatonta yhteiskunnallisuutta, mutta mihinkään maailman lävistävään ajattelukehikkoon niitä ei voi sulkea. Häkin runot tunnustavat väriä, joka on niiden oma.”

– Kiiltomato 16.5.2011 Ks. koko kritiikki

”Juha Raution toisessa kokoelmassa sekoittuvat surrealistinen ja absurdi aines sekä yhteiskuntakriittinen ja lyyrinen kuvasto. Runomuodot ovat kekseliäitä, mutta tiivistettävääkin jää. Vuolas ja näynomainen, beatrunouttakin tapaileva assosiaatio yltää hienoon intensiteettiin esimerkiksi runossa Manifesti. Nimirunojen lisäksi vahva on myös teksti nimeltä Ota kivi.”

– Suomen kuvalehti 18/2011

”Suomalaisen runon uudessa aallossa Juha Raution (s. 1980) toinen kokoelma Häkki tuo henkilökohtaisen kokemuksen lähelle yleisempiä kulttuurisia näköaloja ja yllättäviä, maailmassa pesivien katastrofien siemeniä. (…) Häkki on monia ajatuksia ja assosiaatioita herättävä runokokoelma, voitto tekijälleen.”

– Savon Sanomat 21.3.2011 Ks. koko kritiikki


Teosta saatavilla mm. Runokauppa Kattilan verkkokaupasta